2toDrive

2toDrive

Wat houdt 2todrive nu precies in?
Met 2toDrive kun je nu al eerder beginnen met rijlessen, namelijk vanaf 16,5 jaar. Vanaf de dag, dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen doen. Ben je geslaagd? Dan mag je tot je 18de verjaardag alleen de weg op onder begeleiding van de door jou zelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18de te wachten, voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen, hoe cool is dat?

2toDrive is een experiment waarbij je onder begeleiding van een coach rijervaring opdoet. Jongeren en beginnende bestuurders zijn door minder rijervaring vaker betrokken bij ongelukken dan ervaren bestuurders. 2toDrive zorgt ervoor dat je gedurende een langere periode onder relatief veilige omstandigheden rijervaring kunt opdoen.

Waarom rijden onder begeleiding?
Uit onderzoek van de SWOV (Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Verkeersveiligheid) blijkt dat bij 20% van alle ernstige ongevallen, jongeren betrokken zijn. Terwijl de groep beginnende bestuurders maar een klein deel uitmaakt van alle weggebruikers. De SWOV heeft berekend dat wanneer 2toDrive in Nederland wordt ingevoerd, dit kan leiden tot 16 verkeersdoden minder op jaarbasis. In Duitsland heeft een soortgelijk experiment geleid tot minder boetes en ongevallen onder jongeren.

Hoe werkt het?
•    Ben jij 16 jaar? Dan mag je starten met het halen van je theorie-examen.
•    Vanaf 16,5 jaar mag je praktijklessen volgen en kun je de begeleiderspas aanvragen via de site van 2todrive.
•    Als je 17 jaar bent geworden mag je rijexamen doen.
•    Heb je je rijbewijs gehaald? Dan kun je tot je 18e in de auto rijden samen met je coach(es).
•    Vanaf je 18e mag je zelfstandig de weg op.

Waarom meedoen?
Nog niet helemaal overtuigd om mee te doen aan 2toDrive? Hieronder kun je alle voordelen op een rijtje zien staan en kun je lezen hoe 2toDrive precies in z’n werk gaat.
•    Je doet extra rijervaring op, hiermee verklein je de kans op brokken maken
•    Jij kiest je eigen coach
•    Jij kiest hoeveel coaches je wilt hebben (minimaal 1, maximaal 5)
•    Je kunt aan je coach bewijzen dat je goed kunt rijden.
•      Ook je vrienden mogen met jou en je coach mee in de auto, wel zo gezellig

Hoe kan ik meedoen?
Om mee te doen aan 2toDrive kun je de volgende stappen volgen:
•    Vanaf 16 jaar mag je theorie-examen afleggen. Je theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.
•    Ben je 16,5 jaar? Dan mag je praktijklessen volgen en kun je de begeleiderspas aanvragen
•    Vanaf 17 jaar mag je rijexamen voor het rijbewijs B afleggen.
•    Wanneer je geslaagd bent kan je je rijbewijs aanvragen bij de gemeente. Je rijbewijs wordt alleen afgegeven als je begeleiderspas is goedgekeurd.
•    Samen met je rijbewijs, begeleiderspas en een coach mag je auto rijden tot je 18e verjaardag.
•        Vanaf je 18e mag je zelfstandig autorijden, dus zonder coach

Hoe werkt het aanmelden?
Je coaches melden zich als eerst aan. Voor het inloggen gebruikt de coach zijn eigen DigiD.  Na het inloggen vult de coach het BSN nummer van de jongere in. Hiermee geeft hij aan dat hij coach wil worden. De coach krijgt via de e-mail bericht wanneer zijn aanvraag is goedgekeurd, dit duurt maximaal vijf werkdagen. Pas wanneer alle coaches geregistreerd zijn (minimaal 1 en maximaal 5) kan jij de begeleiderspas aanvragen via deze pagina.

Na het aanmelden met DigiD verschijnen de coaches die zich aangemeld hebben in het scherm. Bij het doorlopen van de stappen kies je welke coach(es) jij op je pas wilt zetten. Je sluit de aanvraag af door online €35,70 te betalen via iDEAL. Na je aanmelding ontvang je een bevestigingsmail. Na goedkeuring wordt de begeleiderspas binnen 10 werkdagen naar je huisadres gestuurd.

Alleen jongeren die op of na 01 november 2011 17 jaar worden, mogen het praktijkexamen afleggen bij het CBR. Was jij al 17 op 01 november 2011? Dan mag je wel beginnen met lessen volgen maar vanaf je 18de mag je het praktijkexamen afleggen.
Rijles vanaf 16,5 jaar!
Uiteraard is Rijschool Blinker een grote voorstander van 2toDrive!

Inmiddels zijn er al verschillende jonge leerlingen begonnen met lessen en met vlag en wimpel geslaagd.

Wat opvalt is de enorme motivatie om het rijbewijs B te halen. Natuurlijk krijg je het scooter rijbewijs er meteen bij! Dat motiveert extra en dat is duidelijk merkbaar bij deze doelgroep.

Met 2toDrive kun je eerder beginnen met rijlessen. Vanaf 16,5 jaar. De dag dat jij 17 bent geworden kan je rijexamen doen. Een tussentijdse toets mag uiteraard wel voor je 17e. Als je geslaagd bent mag je tot je 18e verjaardag alleen de weg op onder begeleiding van (een) door jou zelf gekozen coach(es). Je hoeft dus niet meer tot je 18e te wachten voordat je eindelijk met rijlessen mag beginnen. Dat is echt cool!!

Alleen jongeren die na 1 november 2011 17 jaar worden, mogen het praktijkexamen afleggen bij het CBR.

Ben jij al 17 geworden voor 1 november 2011? Dan mag je wel beginnen met lessen volgen, maar vanaf je 18e mag je pas het praktijkexamen afleggen.

Lees meer op de website van 2ToDrive ( moet link komen ) + foto 2todrive
Met ingang van 1 november 2011 is het 2todrive gestart. Dat betekent dat, als je op 1 november 2011, 16,5 jaar of ouder bent (oftewel geboren voor 1 mei 1995) mag beginnen met autorijles!
De rijopleiding voor de auto is doorgaans je eerste echte rijopleiding en/of ervaring met het deelnemen aan het drukke verkeer op de openbare weg. Diverse wetten en regels moeten toegepast worden en verkeerssituaties dienen te worden opgelost

De rijopleiding begint altijd met een Intake les ofwel Rijtest, deze is  1 ½uur en Gratis. Tijdens deze Rijtest maak je kennis met het lesvoertuig waarbij je de basishandelingen van het autorijden zult gaan leren. Er wordt gekeken naar je leerniveau, je ervaring in het verkeer en je kennis van de theorie. Aan de hand hiervan zal ik  samen met jou een stappenplan maken om je te begeleiden op weg naar je rijbewijs.