Autorijopleiding

Autorijopleiding

De rijopleiding voor de auto is doorgaans je eerste echte rijopleiding en/of ervaring met het deelnemen aan het drukke verkeer op de openbare weg. Diverse wetten en regels moeten toegepast worden en verkeerssituaties dienen te worden opgelost

De rijopleiding begint altijd met een Intake les ofwel Rijtest, deze is  1 ½uur en Gratis. Tijdens deze Rijtest maak je kennis met het lesvoertuig waarbij je de basishandelingen van het autorijden zult gaan leren. Er wordt gekeken naar je leerniveau, je ervaring in het verkeer en je kennis van de theorie. Aan de hand hiervan zal ik  samen met jou een stappenplan maken om je te begeleiden op weg naar je rijbewijs.

Na ongeveer drie kwart van de rijopleiding kun je bij het CBR een tussentijdse toets afleggen. Hiermee kun je vrijstelling verdienen voor de bijzondere manoeuvres en doe je alvast ervaring op, hoe het is, om straks op examen te gaan. Het afnemen van een tussentijdse toets verhoogd de kans op slagen bij het echte examen.

De rijopleiding wordt afgesloten met het praktijkexamen. Als je hiervoor slaagt, kun je bij je gemeentekantoor je rijbewijs gaan aanvragen.

Voordat je op praktijkexamen kunt gaan moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. Tijdens de rijlessen zal hier ook veel aandacht aan worden besteed.

Hoeveel rijlessen nodig zijn om te kunnen slagen voor het praktijkexamen verschilt per cursist. Gemiddeld volgt in Nederland iemand tussen de 40 en 60 uur rijles voordat hij/zij op examen gaat. Natuurlijk heeft de één meer lessen nodig dan een ander, afhankelijk van aanleg, motivatie en/of inzicht. AVO-Fun2Drive probeert altijd in een zo klein mogelijk tijdsbestek een cursist op het gewenste examenniveau te krijgen.

Leren auto rijden is tegenwoordig behoorlijk pittig! Mocht het bij jou wat langer duren dan gehoopt, dan mag je altijd een ouder meenemen om eens een kijkje te nemen hoe jouw opleiding verloopt.